Contact center 011 30 11 555
Date : 17.10.2017

EIB i Sosijete ženeral potpisale ugovore o kreditnom aranžmanu za podršku malim i srednjim preduzećima

Sosijete ženeral banka (Societe Generale) i Soželiz (SoGelease), koji je u stopostotnom vlasništvu Sosijete ženeral banke potpisali su danas sa Evropskom investicionom bankom (EIB) dva ugovora o kreditnom zaduženju za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP), preduzećima srednje tržišne kapitalizacije i prioritetne projekte u iznosu od 60 miliona evra. Ukupni iznos kreditnog aranžmana iznosi 110 miliona evra, a preostali deo sredstava biće na raspolaganju početkom 2018. godine.

Ugovore sa EIB-om o kreditnom zaduženju radi finansiranja malih i srednjih preduzeća kao i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije i prioritetnih projekata potpisali su u ime Sosijete ženeral banke Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora i u ime Soželiza Boris Stević, predsednik Izvršnog odbora.

Sredstva obezbeđena ovim ugovorima koristiće se za finansiranje kredita za obrtna sredstva i investicije sa rokom otplate do 12 godina – za kredite koje odobrava Sosijete ženeral banka, i do sedam godina za investicione kredite Soželiza.

Sosijete ženeral banka i Soželiz izrazili su očekivanje da će na ovaj način dodatno finansijski stimulisati domaću privredu, a naročito sektor malih i srednjih preduzeća.

„Svesni smo da je mali i srednji biznis ujedno i veliki izazov jer je, osim poslovnog plana i dobre ideje, za uspeh na tržištu neophodno unapređenje celokupnog poslovnog okruženja. U tom lancu podrške važnu ulogu imaju finansijske institucije, koje pomažu da kompanije budu konkurentnije i profitabilne“, rekla je Marija Ruseva, predsednica IO Sosijete ženeral banke.

Sosijete ženeral banka ujedno je potpisnik i EIB-ove inicijative za zapošljavanje i obuku mladih za zapadni Balkan (EYET), na osnovu koje privrednici koji žele da konkurišu za kreditna sredstva i istovremeno zaposle mladog stručnjaka, dobijaju dodatne povlastice u vidu povoljnijih kamatnih stopa za otplatu kredita.

Map of branch locations

Find a branch

Online branch

A team of professional online bankers is at your disposal every day from 8 am to 10 pm and Saturdays and Sundays from 10 am to 7 pm.

Find out more
Back to top