Korisnički kontakt centar 011 30 11 555
Datum : 30.11.2018

Dobit pre oporezivanja 7,27 milijardi dinara na kraju trećeg kvartala u 2018. godini

Societe Generale banka Srbija ostvarila je profit pre oporezivanja od 7,27 milijardi dinara (61,5 miliona evra) na kraju trećeg kvartala 2018. godine, što je rast od 21 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Zaključno sa trećim kvartalom 2018. godine, ukupna aktiva banke dostigla je 301 milijardu dinara (2,5 milijardi evra), za 13,5 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Societe Generale Srbija beleži rekordne rezultate u poslovanju u poslednjih nekoliko godina. Banka je na domaćem tržištu pozicionirana na četvrtom mestu po visini aktive, trećem po obimu kredita i četvrtom po ukupnim depozitima. Zaključno sa drugim kvartalom ove godine (Q2), Societe Generale banka Srbija beleži jednu od najviših stopa rasta prihoda na domaćem bankarskom tržištu, dok je po ostvarenom dobitku na drugom mestu.

„Naši klijenti prepoznaju Societe Generale Srbija kao banku koja, osim finansijske podrške, pruža uslugu prilagođenu potrebama svakog pojedinca ili biznisa, što jeste srž naše strategije, koja podrazumeva ambiciju banke da bude najbolja banka u odnosu sa klijentima. Konstantni rast na domaćem tržištu je rezultat rasta kako kreditiranja  stanovništva, koje je uvećano za 27 odsto na kraju trećeg kvartala 2018. godine u odnosu na isti period prethodne godine, tako i kreditiranja privrede, gde je zabeležen međugodišnji rast od devet odsto“, izjavila je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Societe Generale banke Srbija.

Societe Generale je najstarija banka sa stranim kapitalom na domaćem tržištu, a u Srbiji posluje od 1977. godine, kada je otvorila predstavništvo za rad sa korporativnim klijentima.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 8:00 do 22:00 časa i subotom i nedeljom od 10:00 do 19:00 časova.

Saznaj više
Vrati se gore